The effects of corrective exercise on upper extremity cross syndrome

سندرم متقاطع فوقانی چیست؟

انحرافات وضعیتی مشکلی شایع میان کودکان و نوجوانان است که به علت اثرات طولانی مدت وضعیت نادرست ناشی از شیوه زندگی است. محیط‌های آموزشی نقش مهمی در وضعیت بدنی دانش آموزان دارد.

آنها معمولأ برای مدت طولانی با گردن، شانه و پشت ثابت شده در وضعیت ضعیف در کلاس می نشینند. این وضعیت‌های نامطلوب قامتی در دانش آموزان می تواند نتیجه عواملی نظیر فقر حرکتی، مناسب نبودن میز و نیمکت مدارس با قد دانش آموزان، وزن کوله پشتی، نشستن طولانی مدت در کنار تلویزیون و سرگرمی‌های کامپیوتری بروز کند.

تاثیرات تمرینات اصلاحی بر سندرم متقاطع فوقانی

اگر بدن برای مدت طولانی در وضعیت بدنی نامطلوب قرار گیرد، می‌تواند سبب بروز سازگاری‌های منفی گسترده‌ای در مفاصل و بافت‌های نرم گردد و باعث عدم تعادل عضلانی در قسمت‌های مختلف بدن شود. در این وضعیت تعادل ضعیفی بین عضلات ایجاد می‌شود و عضلاتی که تحت نیروهای فشاری هستند، مستعد سفت شدن (کوتاهی) و عضلاتی که تحت نیروهای کششی هستند، مستعد ضعیف شدن (مهار) می‌شوند. یکی از الگوهای عدم تعادل عضلانی می‌تواند باعث سندروم متقاطع فوقانی شود که این ناهنجاری عضلات قسمت یک چهارم فوقانی را دربرگرفته که شامل ناهنجاری‌هایی از قبیل سربه جلو، شانه به جلو و گرد پشتی می‌شود.

مطالعات و پژوهش‌ها بر روی دانش آموزان دختر و پسر با میانگین سنی 14 و 11 سال انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد که انجام تمرینات اصلاحی عملکردی و همچنین بازی‌های اصلاحی، به صورت ٣ جلسه در هفته و به مدت ٨ هفته، میزان اثر گذاری معناداری در میزان زوایای سربه جلو، شانه به جلو و همچنین گردپشتی داشته است.

بنابر نتایج به منظور پیشگیری و اصلاح بدراستایی سندرم متقاطع فوقانی کودکان می‌توان از تمرینات اصلاحی عملکردی و بازی‌های اصلاحی استفاده کرد. با توجه به تاثیرگذاری مطلوب بازی‌های اصلاحی و سازگاری بیشتر این برنامه‌ها با ویژگی‌های جسمی-روانی کودکان، پیشنهاد می‌شود. برای این دوره سنی استفاده از بازی‌های اصلاحی را در اولویت قرار دهند.

منابع:

1. Daneshjoo A, Mousavi Sadati S K, Pourahmad F. Effect of Corrective Exercise vs Corrective Games on Upper Crossed Syndrome in Female Students. PTJ. 2021; 11 (1) :13-24

2. Salamat H, Hesar NG, Roshani S, Firouzjah EM. Comparison of the Effect of Functional Corrective Exercises and Corrective Games on Upper Cross Syndrome in 10-13 Year-Old Boys

Maybe you like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *